Intrebari si raspunsuri


1. De ce apare condensul pe geamul termopan? Cum putem limita sau indeparta condensul?

Aparitia condensului la termopane pe geam este determinata de:
 • temperatura foii de sticla din camera
 • umiditatea relativa existenta in camera
La o temperatura a foii de sticla sub 9,3 �C si o umiditate relativa in camera de 50 % va apare condens pe foaia interioara a geamului termopan. Pentru limitarea aparitiei condensului se recomanda aerisirea repetata a camerei pentru eliminarea umezelii in exces din interior care favorizeaza aparitia de mucegai. O tamplarie pvc de calitate tocmai asta asigura unei case : etanseitatea !


2. Cum se pot curata profilele de tamplarie pvc

Pentru curatirea periodica a profilelor  de tamplarie pvc  recomandam crema speciala comercializata de Trocal, care da stralucire suprafetelor si in acelasi timp protejeaza tamplaria. In cel mai rau caz se poate folosi o solutie de apa cu sapun, nu se vor folosi substante care ataca profilele PVC sau care sunt nisipoase si pot zgiria suprafetele .


3. Cum trebuie intretinuta tamplaria PVC

Pentru curatirea periodica a profilelor de tamplarie pvc recomandam crema speciala comercializata de Trocal, care da stralucire suprafetelor si in acelasi timp protejeaza tamplaria. In cel mai rau caz se poate folosi o solutie de apa cu sapun, nu se vor folosi substante care ataca profilele PVC sau care sunt nisipoase si pot zgaria suprafetele. Se va curata periodic faltul tocului, pentru a se evita obturarea sliturilor (gaurilor) de evacuare a apelor. Feroneria se va unge cel putin o data pe an cu ulei pentru angrenaje fine (ca la masina de cusut) sau cu vaselina speciala. Garniturile de cauciuc se vor unge anual cu substante pe baza de silicon, care conserva calitatile de etansare si elasticitate ale acestora.

Un set complet de intretinere pentru tamplarie PVC (crema intretinere profile tamplarie pvc, ulei feronerie, silicon garnituri si hartie cerata pentru lustruit) se poate achizitiona de la oricare producator sau vanzator Trocal la pretul de cca. 15 EURO / bucata. Niciodata nu se va actiona mecanismul de inchidere - deschidere (feroneria) atunci cand este fereastra deschisa !


4. Care sunt avantajele tamplariei din PVC Trocal fata de cea din aluminiu?

 • imbinarea profilelor de tamplarie pvc se face prin sudura termica pe cand cea din aluminiu se face prin imbinare mecanica. Sudura termica la tamplarie pvc asigura o mult mai buna rezistenta si etanseitate la colturi si nu exista posibilitatea ca din cazul dilatarilor si contractarilor imbinarea la colturi sa fie afectata.
 • in aceleasi conditii de izolare termica (coeficient de transfer termic W/mpK) si de calitate, pretul tamplarie pvc este inferior fata de termopane din aluminiu.


5. Cum te pot ajuta ferestrele cu profile Trocal sa ai o eficienta termica?

Calitatea profilelor de tamplarie pvc  Trocal te poate ajuta sa-ti reduci substantial pierderile de energie termica, reducand astfel costurile incalzirii sau racirii incaperii. profilele Trocal sunt produse 100% in Germania, la Troisdorf (langa K�ln), si respecta normele de calitate germane.


6. Cat costa ferestrele cu profile Trocal?

In productia si vanzarea de tamplarie PVC, ca si in alte activitati care implica folosirea unor materiale, cunoasterea in detaliu a tuturor elementelor care alcatuiesc pretul final este foarte importanta.
Pretul final cuprinde urmatoarele cheltuieli ( structura ):
 • cu ofertarea si vanzarea;
 • cu aprovizionarea;
 • cu materialele;
 • cu manopera;
 • cu transportul si montajul la santier;
 • amortizari;
 • regie (chirie, asigurari, curent, apa etc.);
 • beneficiu.
Sigur ca pretul final poate diferi de la o firma la alta, chiar daca acestea au aceiasi furnizori. Cheia acestei realitati este in raportul PRODUCTIE TAMPLARIE PVC / PERSONAL, raport in care ambele componente trebuie sa fie optim echilibrate. Consultantii nostrii va pot face o calculatie pentru fiecare tip de fereastra pe baza unui soft profesional de ofertare si vanzare in cateva minute.


7. Ce provenienta au profilele Trocal?

Profile de tamplarie pvc marca Trocal sunt 100% produse in Gemania, la Troisdorf (langa K�ln) si sunt proprietatea firmei HT TROPLAST AG din Germania, concern care este numarul 1 in lume in domeniul sistemelor de tamplarie PVC. Trocal a facut prima fereastra de PVC din lume in productia de serie.
Contact
Adresa:
Str. Verzisori nr. 36-38, sector 4, Bucuresti (zona Timpuri Noi)

Telefon/Fax:
+40 31.805.71.20
+40 31.805.71.22

Telefon mobil:
+40 722.570.320

Email: office@edificiaconstruct.ro

edificiaconstruct@gmail.com